Simskola

Välkommen att anmäla dig till någon av våra simskolor!

Bild på en vuxen och en pojke med simpuffar. De står framför en simbassäng och håller varandra i handen.

Simskola ges endast under höst- och vårtermin. För anmälan, information om kursstart och priser, kontakta receptionen på telefon: 0581-815 30.

 • Minisim 1,5-4 år (1 förälder med i vattnet). En grupp för de barn som inte gått i någon grupp tidigare att lära sig vattenvana samt för de barn som gått babysim som vill bibehålla och utveckla sina kunskaper. Barnen övar att själva ta till sig instruktioner och att vänta på sin tur.
  Mål: Hålla andan under vattnet och bygga upp vattenvanan.
 • Plask och lek från 4 år. Vattenvana utan förälder. Leker och övar. Mål: Flyta på mage och ha kroppskontroll i vattnet.
 • Simlek 1. Betoning på lek med mycket vattenvana och tränar på att simma. Introduktion av bröst och ryggsim med flytmedel.
  Krav: Flyta på mage och ha kroppskontroll i vattnet.
  Mål: Flyta på rygg, hämta föremål från botten.
 • Simlek 2. Betoning på lek med mycket vattenvana och tränar på att simma. Introduktion av bröst och ryggsim utan flytmedel.
  Krav: Flyta på rygg, hämta föremål från botten.
  Mål: Kunna ta sig fram 10 m i undervisningsbassängen utan hjälpmedel. Hoppa från kant i djupt vatten, få huvudet under vattnet, vända och ta sig tillbaka till kanten.
 • Simskola 1. Simträning inriktat på teknik. Varannan lektion i motions-/undervisningsbassängen.
  Krav: Kunna ta sig fram 10 m i undervisningsbassängen utan hjälpmedel. Hoppa från kant i djupt vatten, få huvudet under vattnet, vända och ta sig tillbaka till kanten.
  Mål: God vattenvana på djupt vatten. Kunna simma 10 m bröstsim samt 10 m ryggsim på djupt vatten utan hjälpmedel.
 • Märkestagning. Ersätter simskola 2. Grupp för dem som tycker det är kul med simning och vatten och som vill fortsätta ta simmärken.
  Krav: God vattenvana på djupt vatten samt kunna simma 25 m bröstsim och 25 m ryggsim på djupt vatten.

 • Vuxensimskola. Nybörjargrupp för vuxna som vill lära sig simma. Här tränar vi för att bygga upp och få vattenvana samt träning på simteknik.

Senast uppdaterad