Kulturevenemanget Vinterspår

Kommunens största kulturevenemang bjuder på nya möten mellan olika konst och hantverksuttryck.

I år bjuder 134 stycken utställare och 35 olika platser i Lindesbergs kommun på upplevelser av olika karaktär.

- Temat är "Platsens själ" och som alltid ska det ska bli väldigt spännande att de vad alla deltagare hittar på med anknytning till temat, säger Sara Sporre, kultursekreterare.

Några nya platser att besöka finns också med i årets program, till exempel som Thomas Lundkvist i Spannarboda, Kägelbanan, Galleri Gas och Sockenstugan i Fellingsbro.

Vinterspår 2019 pågår helgen 2-3 februari kl.10-16 på flera platser runtom i kommunen.

Vad är Vinterspår?

Vinterspår är ett kulturevenemang som startades 2008 på initiativ av Lindesbergs konstförening. Sedan dess har Vinterspår utvecklats till kommunens i särsklass största kulturevenemang, med över hundra deltagare och tusentals besökare varje år. Vinterspår är alltid första helgen i februari.

Syftet med Vinterspår är att erbjuda en mötesplats för det oväntade. En plats för reflektion och upplevelser - men också en plats för utbyten och samtal. Det är en experimentyta för nya möten mellan olika konst- och hantverksuttryck och nya arbetssätt.

Vill du vara med?

Är det första gången kan du läsa hur man gör i dokumentet nedanför. Vill du anmäla dig gör du det under fliken anmälan. Välkommen att vara med!

Senast uppdaterad 2019-01-21