Föräldrar emellan

Vårens föreläsningar för föräldrar sker digitalt. Föreläsningarna är livesända och sker via Zoom. Du kommer inte att vara på bild eller höras i sändningen.

Vuxen och barn tittar på en kamera.

Föräldrar emellan är en föreläsningsserie i Lindesbergs kommun som riktar sig till föräldrar med barn och ungdomar i åldern 0–18 år.

Föreläsning 11 maj, Mina bästa tips för att möta barn och ungdomar vid matbordet

Tisdag 11 maj klockan 18.30-20 via Zoom

Varför blir barn petiga i perioder? Varför är vissa så matglada medan andra äter som fågelungar? Varför gillar de flesta sött? Vad behöver barn och ungdomar egentligen rent näringsmässigt och hur kan man hjälpa dem att känna matglädje? Sara Ask delar med sig av sin kunskap och sina bästa tips.

Sara Ask är dietist med lång erfarenhet från Astrid Lindgrens barnsjukhus. Idag föreläser och skriver hon om mat, oftast med inriktning mot barn och ungdomar.

Läs hela inbjudan till föreläsningen med Sara Ask 11 maj 2021PDF

Anmäl dig till föreläsningen med Sara Ask 11 maj 2021länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla föreläsningar är helt kostnadsfria

Förutom inbjudna föredragshållare, finns även representanter från olika kommunala verksamheter på plats både före och efter föreläsningarna för att föräldrar skall kunna ta kontakt och diskutera aktuella frågor.

- Föräldraskapet handlar mycket om glädje och stolthet, men också om otillräcklighet och dåligt samvete. En ökad trygghet i föräldrarollen skapar förutsättningar för trygga barn och i förlängningen även ett tryggare samhälle, menar Christian som tillsammans med några lokala samverkanspartners är glad att erbjuda vårens och höstens mötesplatser till föräldrar i kommunen.

- Genom ökad kunskap om barnets hälsa och positiva utveckling maximerar vi tillsammans barnets skydd mot ohälsa och sociala problem, säger Christian.

För mer information om projeket och föreläsningsmaterial, kontakta susann.cederlund@nora.se

Varmt välkommen!

Arrangör

Arrangör är Lindesberg kommun i samverkan med Region Örebro län, Svenska kyrkan Linde-Bergslags församling, Rädda barnen och SENSUS studieförbund.

Libo och Lions Kristina Lindesberg är med och stöttar verksamheten som sponsorer.

Myndigheten för föräldrarrätt och föräldraskapsstödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad