Masugnspodden

Bild på Per och Nina som pratar i Masugnspodden

Masugnspodden visar Masugnens verksamhet från ett nytt perspektiv. Den bidrar till att belysa samhällets aktuella frågor samt hjälpa de studerande att nå sina mål.

Avsnitt tio

I avsnitt nr 10 är rektor för vuxenutbildningen på Masugnen , Catrine Pernros-Eriksson, gäst. Vi pratar om nedstängningen av Masugnen, distansundervisning samt hur höstterminens start kan påverkas på Covid-19.
Ciceroner är Nina Sundberg och Pär Englund.

Publicerad 15 maj 2020, 45:42 min

Avsnitt nio

I avsnitt nio fokuserar vi på hur lärare vid Masugnen undervisar i Corona-tider. Gäst i programmet är Sara Kvarnlöf som är vårdlärare vid Masugnen. Hur lyckades hon ställa om från när- till fjärrstudier över en natt med sina vårdelever som hon förut träffade varje dag? Tips och trix från Sara. Vi hör även Pär Englunds erfarenheter efter en månads fjärrstudier i de mer teoretiska ämnena samhällskunskap och historia. Ciceroner är som vanligt Nina Sundberg och Pär Englund.

Publicerad 20 april 2020, 33:43 min

Avsnitt åtta

Avsnitt nr åtta behandlar såklart Coronapandemin som drabbar hela världen och även lilla Masugnen. Efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten så hålls Masugnen stängt, för tillfället, och hur löser lärare den nya situationen. Podden ringer upp eleven Anton Jansson för att prata fjärrundervisning. Ciceroner är som vanligt Nina Sundberg och Pär Englund.

Publicerad 31 mars 2020, 37:43 min

Avsnitt sju

Avsnitt nr sju av podden är det sista avsnittet för 2019. Vi går igenom hösten på Masugnens vuxenutbildning. Vilka plumpar har vi gått på och vad kan vi lära inför 2020. Dagens tips handlar om tid. Tid måste man ha som studerande för att klara sina studier. Ciceroner är som vanligt Nina Sundberg och Pär Englund.

Podden tar nu julledigt men tar nya tag 2020. På återseende.

Publicerad 20 december 2019, 39:09 min

Avsnitt sex

Äntligen ett nytt avsnitt! I detta avsnitt pratar vi om kommunen. Vi går igenom kommunens verksamheter samt hur dagens kommuner brottas med olika ekonomiska problem. En bra lathund till hur en kommun fungerar. Ciceroner som vanligt är Pär Englund och Nina Sundberg.

Publicerad 20 november 2019, 45:45 min

Avsnitt fem

I avsnitt fem medverkar Veronica Andersson som har studerat på Masugnens kockutbildning. Hon delar med sig av sina studietips och berättar även hur det gått efter utbildningen. Podden diskuterar även resultatet av Europaparlamentsvalet och vågar sig även på någon valslutsats. Studietipsen har bytts ut mot semestertips. Ciceroner är som vanligt Pär Englund och Nina Sundberg.

Publicerad 17 juni 2019, 70:57 min

Avsnitt fyra

Avsnitt 4 gästas av Peshro Nuri-Hassan och Tim Karlsson som berättar om sina komvuxstudier. Hör dem berätta om sina erfarenheter samt sina tips för att klara sin studier. Podden tar även upp det stundande Europaparlamentsvalet och går igenom de aktuella partiernas kärnfrågor. Ciceroner är som vanligt Nina Sundberg och Pär Englund.

Publicerad 21 maj 2019, 81:05 min

Avsnitt tre

Avsnitt 3 tar upp den nya orienteringskursen som är samhällsföreberedande, Brexit samt diskussion om studieteknik. Nina och Pär guidar som vanligt dig igenom avsnittet.

Publicerad 6 maj 2019, 60:22 min

Avsnitt två

Avsnitt 2 handlar om Masugnens svetsutbildning (Svets- och plåtteknik), inflation samt dagens studietips som tar upp effekter av fusk och kopiering. Dagens gäst är Jan Holmberg från svetsutbildningen här på Masugnen. Ciceroner är som vanligt Nina Sundberg och Pär Englund.

Publicerad 26 mars 2019, 63:15 min

Avsnitt ett

Avsnitt 1 handlar om Studiehallen, Gula västarna koppling till franska revolutionen samt såklart dagens studietips!

Publicerad 7 mars 2019, 45:51 min

Senast uppdaterad