Studier under pandemin

Masugnens Lärcentrum öppnar för närundervisning

Masugnen gick över till distansstudier den 18/3 2020 på grund av Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Sedan dess har distansstudier, med vissa undantag, bedrivits inom alla verksamheter så som SFI, Yrkesutbildningar, Yrkeshögskola, Högskola, Lärvux, Grundvux och Gymnasievux.

Under senare delen av augusti öppnar Masugnen portarna igen men med vissa restriktioner. Helheten ses över så att inte för många är på plats samtidigt på de olika våningsplanen. Även start- och sluttid kontrolleras så att inte det inte blir för många samtidigt i gemensamma utrymmen. Sedan ser det lite olika ut för de olika verksamheterna, men det blir en kombination av distans- och närstudier

Ny Covid-information på olika språk har även satts upp i Masugnens lokaler. Handsprit finns att tillgå i entrén och personalen har även möjlighet att desinficera bord och stolar mellan lektioner.

Eftersom inte Masugnen kan återgå till det helt öppna Masugnen, så blir det en del begränsningar för eleverna. Lärarna löser det genom att ha individuella träffar, samt gruppmöten digitalt via Teams med sina elever. Det kommer också att finnas möjlighet att låna datorer på plats. Det sker genom bokningssystem via vår lärplattform, It´s Learning.

Böcker

Böcker får du köpa själv, antingen på nätet eller bokhandeln. Se kurslitteraturlistan på vår hemsida Öppnas i nytt fönster. så ser du vilka böcker du måste köpa. Se till att beställa böckerna i god tid innan studierna börjar så du har dem när du ska börja. En del kurser i svenska har även studiehandledning, noveller och grammatikhäften att köpa. Dessa köps hos oss på Masugnen. Det kan ni göra från startdagen den 24 augusti.

It's Learning

Vi använder en webbplattform som heter Itslearning och du hittar startsidan på https://masugnen.itslearning.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Itslearning finns nyheter, information, uppgifter, tester mm så bekanta dig med den så fort du har fått dina inloggningsuppgifter. Du kommer att använda Itslearning väldigt ofta i dina studier.

Öppnar du It's Learning på en mobil så finns det en app du kan ladda ner från Google play eller App Store.

Om du får problem med inloggningar i It's Learning eller när du ska logga in i vårt nätverk på Masugnen så kan du mejla till
Monika Österberg monika.osterberg@lindesberg.se eller
Göran Otter goran.otter@lindesberg.se

Masugnens datorer

När du är på Masugnen och ska använda en av våra datorer så måste du logga in på Lindesbers kommuns nätverk. Då behöver du ett användarnamn och lösenord för detta. Dessa kommer du att få av någon av dina lärare som du träffar första gången du är på Masugnen. Obs! Det är inte samma uppgifter som till It's Learning.

Senast uppdaterad