Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att minska smitt­spridningen av corona­viruset

Lindesbergs kommun logotyp

Familjecentralen

Välkommen till våra familjecentraler med verksamheterna barnmorskemottagning, barnavårdscentral, familjestöd och öppen förskola. Vi anordnar även en del föräldraträffar och föreläsningar.

Öppna förskolan öppnar igen i nya lokaler på Banvägen 24, Lindesberg

I Lindesbergs kommun finns familjecentralen på Banvägen 24 (nya vårdcentralen) i Lindesberg. Familjecentralen fungerar som en öppen mötesplats för blivande föräldrar och föräldrar med barn i åldern 0-6 år. Här finns möjlighet att leka, fika och få hjälp och stöd i föräldraskapet.

Verksamheten välkomnar alla barnfamiljer i kommunen och är kostnadsfri. Du behöver inte anmäla dig, utan kommer och går som det passar dig och ditt barn under öppettiderna.

Öppna förskolan - öppettider

  • Tisdag: 9-12, Babycafé - barn 0-10 månader
  • Onsdag-torsdag: 9-12, Barn 0-6 år

VC på Familjecentralen

Barnavårdscentralen, BVC, erbjuder hälsoundersökningar och vaccinationer för barn upp till skolåldern. Som förälder kan man få råd om samspel, barnets utveckling, beteenden och sjukdomar. Här får man också råd och stöd i föräldraskapet. Det går bra att fråga om det mesta, från oro kring barnets hälsa till hur man kan förhålla sig till olika vardagsproblem.

BVC erbjuder föräldragrupper under barnets första år som tar upp sömn, kost, infektioner, språk och lek, relationer med mera. BVC erbjuder även föräldrautbildning i metoden Vägledande Samspel. Mer information finns på BVClänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barnmorskemottagningen

Till barnmorskemottagningen är ni välkomna under graviditeten. Vi erbjuder regelbundna besök och kontroller. Kontakta barnmorskemottagningen så fort du vet att du är gravid, så får du/ni en tid för ett första besök. Ni har också möjlighet att delta i föräldragrupp. Ni är även välkomna till oss för att få råd om preventivmedel.

Barnmorskemottagningen har rådgivning samt bokning/avbokning på telefonnummer 0581-853 29 måndag-torsdag 7-17.

Barnmorskor

Maria Ekestubbe
Anna Berg
Anna Örn Gustafsson
Emma Johansson

Familjestöd

I kommunen finns en anställd familjebehandlare. Hit kan du komma med samtal om små eller stora bekymmer, relationer, krångel, oro eller ledsamhet.

Familjebehandlare

0581-816 64
Maria Olme-Nilsson
Dick Johansson

Kontakt familjecentralen Lindesberg

Marie Wellander, pedagog
0581-811 57

Senast uppdaterad 2020-04-24