SFI, Svenska för invandrare

Svenska för invandrare är för dig som ännu inte har grundläggande kunskaper i det svenska språket. Utbildning i svenska för invandrare kallas SFI.

Hur är det att studera sfi i Lindesberg?

När du studerar på Masugnen tar du eget ansvar för dina studier men du tillhör en grupp med en ansvarig lärare. Hos oss kan du studera på heltid eller deltid. Du kan kombinera sfi-studier med annan utbildning, arbete eller praktik. Vi använder oss av en lärplattform, vilket betyder att du kan få information och nå ditt kursmaterial via internet.

Hur lång tid tar studierna?

Hos oss har alla en individuell studieplan. Du kan arbeta i din egen takt utefter dina förutsättningar. Hur lång tid det tar att läsa en kurs är helt individuellt och beror dels på dina förutsättningar men också på hur mycket tid du lägger på dina studier. Desto mer tid du lägger ner på dina studier, desto snabbare blir du klar.

Kursplaner för SFI - Skolverket Länk till annan webbplats.

Introduktion till studier på SFI - (svenska), PDF Pdf, 1.2 MB.

Introduktion till studier på SFI - (arabiska), PDF Pdf, 5 MB.

Introduktion till studier på SFI - (engelska), PDF Pdf, 1.3 MB.

Introduktion till studier på SFI - (somaliska), PDF Pdf, 1.2 MB.

Hur söker jag till sfi? När kan jag börja?

Du ansöker till sfi via vårt ansökningsformulär. Vi har kontinuerlig antagning till sfi men väntetid för att börja kan vara upp till tre månader.

Till ansökningsformuläret - Att söka till sfi/Apply for sfi studies

Varför ska jag välja att studera sfi?

Språket är nyckeln till det mesta och på Masugnen ger vi dig möjligheter att studera från sfi och vidare. Vi hjälper dig att nå ditt mål och att hitta rätt studie- eller yrkesväg i livet, oavsett om du tänker dig en yrkesutbildning, en universitetsutbildning eller arbete.

Prövning

Prövning är till för dig som vill pröva för betyg på sfi, men inte studerar på sfi. Det är också en möjlighet för dig som vill höja ditt nuvarande betyg. Om du uppnår samtliga kunskapsmål för den kurs du prövar i ger prövningen betyg.

Läs mer om prövning och anmäl dig till nästa tillfälle

Informationsverige.se

Informationsverige.se är en webbplats för dig som är ny i Sverige.

Besök Informationsverige.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Essam Issa

0581-816 34

essam.issa@lindesberg.se

Koordinator sfi

Lena Varvne

0581-816 05

lena.varvne@lindesberg.se

Rektor

Senast uppdaterad