Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att minska smitt­spridningen av corona­viruset

Lindesbergs kommun logotyp

SFI, Svenska för invandrare

Svenska för invandrare är för dig som ännu inte har grundläggande kunskaper i det svenska språket. Utbildning i svenska för invandrare kallas SFI.

Hur är det att studera sfi i Lindesberg?

När du studerar på Masugnen tar du eget ansvar för dina studier men du tillhör en grupp med en ansvarig lärare. Hos oss kan du studera på heltid eller deltid. Du kan kombinera sfi-studier med annan utbildning, arbete eller praktik. Vi använder oss av en lärplattform, vilket betyder att du kan få information och nå ditt kursmaterial via internet.

Hur lång tid tar studierna?

Hos oss har alla en individuell studieplan. Du kan arbeta i din egen takt utefter dina förutsättningar. Hur lång tid det tar att läsa en kurs är helt individuellt och beror dels på dina förutsättningar men också på hur mycket tid du lägger på dina studier. Desto mer tid du lägger ner på dina studier, desto snabbare blir du klar.

Hur söker jag till sfi? När kan jag börja?

Du ansöker till sfi via vårt ansökningsformulär. Vi har kontinuerlig antagning till sfi men väntetid för att börja kan vara upp till tre-fyra månader.

Till ansökningsformuläret - Att söka till sfi/Apply for sfi studies

Frågor kan ställas till Essam Issa på e-postadressen essam.issa@lindesberg.se eller via telefon 0581-816 34.

Varför ska jag välja att studera sfi?

Språket är nyckeln till det mesta och på Masugnen ger vi dig möjligheter att studera från sfi och vidare. Vi hjälper dig att nå ditt mål och att hitta rätt studie- eller yrkesväg i livet, oavsett om du tänker dig en yrkesutbildning, en universitetsutbildning eller arbete.

Kontakta SFI‌Essam Issa

essam.issa@lindesberg.se

Språkstöd/koordinator

0581-816 34

Catrine Pernros-Eriksson

catrine.eriksson@lindesberg.se

rektor

0581-816 16


Senast uppdaterad 2020-07-02