Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att minska smitt­spridningen av corona­viruset

Lindesbergs kommun logotyp

Studier hösten 2020

Studierna börjar måndagen den 24 augusti.

Din lärare kommer att höra av sig till dig på SMS eller mejl mellan 17 augusti – 20 augusti. Då får du veta exakt när och var du är välkommen på introduktion i ditt ämne. Vi kommer att starta terminen i små grupper p.g.a. Covid-19. Det innebär att alla inte kan komma samtidigt till sina lektioner.

Böcker

Böcker får du köpa själv, antingen på nätet eller bokhandeln. Se kurslitteraturlistanlänk till annan webbplats på vår hemsida så ser du vilka böcker du måste köpa. Se till att beställa böckerna i god tid innan studierna börjar så du har dem när du ska börja. En del kurser i svenska har även studiehandledning, noveller och grammatikhäften att köpa. Dessa köps hos oss på Masugnen. Det kan ni göra från startdagen den 24 augusti.

It's Learning

Vi använder en webbplattform som heter Itslearning och du hittar startsidan på https://masugnen.itslearning.com länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På Itslearning finns nyheter, information, uppgifter, tester mm så bekanta dig med den så fort du har fått dina inloggningsuppgifter. Du kommer att använda Itslearning väldigt ofta i dina studier.

Öppnar du It's Learning på en mobil så finns det en app du kan ladda ner från Google play eller App Store.

Om du får problem med inloggningar i It's Learning eller när du ska logga in i vårt nätverk på Masugnen så kan du mejla till
Monika Österberg monika.osterberg@lindesberg.se eller
Göran Otter goran.otter@lindesberg.se

Masugnens datorer

När du är på Masugnen och ska använda en av våra datorer så måste du logga in på Lindesbers kommuns nätverk. Då behöver du ett användarnamn och lösenord för detta. Dessa kommer du att få av någon av dina lärare som du träffar första gången du är på Masugnen. Obs! Det är inte samma uppgifter som till It's Learning.

Senast uppdaterad 2020-06-22