Hitta på sidan
Kockutbildning (Gy)
Masugnen i samarbete med Lindeskolan erbjuder en utbildning för dig som vill söka arbete som kock inom hotell- och restaurangbranschen, storkök, butik eller livsmedelsindustrin.
Kockutbildningen, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, leder till kvalificerade yrken som innebär möten med människor i spännande miljöer.
Utbildningen är upplagd på 40 veckor där du kommer att läsa:
- matlagningskunskap
- måltids- och branschkunskap
- hygienkunskap
- livsmedels- och näringskunskap.
Du kommer dessutom att fördjupa och utveckla dina kunskaper och färdigheter under minst 6 veckor hos ett restaurangföretag. Efter utbildningen kan din arbetsplats vara en gourmetrestaurang, en storköksrestaurang eller ett konferenshotell.
Omfattning
40 veckor
Studietakt
100%
Utbildningen börjar
28 augusti 2023
Utbildningen slutar
31 maj 2024
Infoblad kockutbildningen Pdf, 757.7 kB.
Ansökan
Ansökan öppnar
11 april 2023
Ansökan stänger
25 augusti 2023 (nu finns möjlighet att lämna in en sen ansökan, antagning sker löpande i den ordning fullständig ansökan inkommer)
Ansökan till regionalt yrkesvux, PDF Länk till annan webbplats.
Frågor om utbildningen
Helene Broberg
Studie- och yrkesvägledare
Nina Sundberg
Studie- och yrkesvägledare. Koordinator Vård- och omsorgscollege.
Göran Borglund
Programsamordnare kockutbildningen
Senast uppdaterad