Hitta på sidan
Kockutbildning (Gy)
Masugnen i samarbete med Lindeskolan erbjuder en utbildning för dig som vill söka arbete som kock inom hotell- och restaurangbranschen, storkök, butik eller livsmedelsindustrin.
Kockutbildningen, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, leder till kvalificerade yrken som innebär möten med människor i spännande miljöer.
Utbildningen är upplagd på 40 veckor där du kommer att läsa:
- matlagningskunskap
- måltids- och branschkunskap
- hygienkunskap
- livsmedels- och näringskunskap.
Du kommer dessutom att fördjupa och utveckla dina kunskaper och färdigheter under minst 6 veckor hos ett restaurangföretag. Efter utbildningen kan din arbetsplats vara en gourmetrestaurang, en storköksrestaurang eller ett konferenshotell.
Omfattning
40 veckor
Studietakt
100%
Utbildningen börjar
26 augusti 2024
Utbildningen slutar
30 maj 2025
Vill du veta mer om vad kockyrket innebär eller se aktuell lönenivå?
Läs mer på Arbetsförmedlingens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ansökan
Kockutbildningen är öppen för sen ansökan.
Ansökan öppnar
15 april 2024
Ansökan stänger
30 juni 2024
Ansökan till regionalt yrkesvux, PDF Länk till annan webbplats.
Frågor om utbildningen
Helene Broberg
Studie- och yrkesvägledare
Nina Sundberg
Studie- och yrkesvägledare. Koordinator Vård- och omsorgscollege.
Göran Borglund
Programsamordnare kockutbildningen
Senast uppdaterad