Kockutbildning (Gy)

Masugnen i samarbete med Lindeskolan erbjuder en utbildning för dig som vill söka arbete som kock inom hotell- och restaurangbranschen, storkök, butik eller livsmedelsindustrin.

Kockutbildningen, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, leder till kvalificerade yrken som innebär möten med människor i spännande miljöer.

Utbildningen är upplagd på 40 veckor där du kommer att läsa:

  • matlagningskunskap
  • måltids- och branschkunskap
  • hygienkunskap
  • livsmedels- och näringskunskap.

Du kommer dessutom att fördjupa och utveckla dina kunskaper och färdigheter under minst 6 veckor hos ett restaurangföretag. Efter utbild­ningen kan din arbetsplats vara en gourmetrestaurang, en storköks­restaurang eller ett konferenshotell.

Omfattning
40 veckor

Studietakt
100%

Utbildningen börjar
25 augusti 2025

Utbildningen slutar
29 maj 2026

Infoblad kockutbildningen Pdf, 768 kB, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer om vad kockyrket innebär eller se aktuell lönenivå?

Läs mer på Arbetsförmedlingens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan

Ansökan öppnar
14 april 2025

Ansökan stänger
16 maj 2025

Ansökan Länk till annan webbplats.

Frågor om utbildningen

Helene Broberg

0581-816 04

helene.broberg@lindesberg.se

Studie- och yrkesvägledare

Nina Sundberg

0581-816 14

nina.sundberg@lindesberg.se

Studie- och yrkesvägledare. Koordinator Vård- och omsorgscollege.

Göran Borglund

0581-810 00, växel

goran.borglund@lindesberg.se

Programsamordnare kockutbildningen

Senast uppdaterad