Om kakor på lindesberg.se

Vi använder kakor eller cookies på lindesberg.se för att göra din upplevelse av webbplatsen bättre. En kaka är en liten textfil som webbplatsen begär att få spara på din dator.

Vi använder kakor för att få en bild av hur du som besökare använder webbplatsen. Som till exempel hur många som besöker oss, vilka sidor som besöks och vilka sökord man använder.

Nödvändiga kakor

Sitevision

I Sitevision som är det publiceringsverktyg vi använder oss av finns en sessionskaka som håller reda på vilken besökare som tillhör vilken session. Om du väljer att inte acceptera kakor fungerar webbplatsen med den skillnaden att alla URL:er kommer att innehålla token som Sitevision kommer att använda sig av för att hålla reda på vilken session som är kopplad till vilken besökare. Kakan tas bort efter 6 månader.

Analytiska kakor

Webbanalys

Vi använder Sitevisions webbanalys för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. När du besöker någon av våra sidor placerar webbanalysverktyget en kaka i din webbläsare men den kan inte koppla informationen till dig som enskild person. Kakan tas bort efter 24 månader.

Lyssnafunktionen

Readspeaker

Använder du uppläsningsfunktionen samlar företaget Readspeaker in viss information. Syftet är dels att spara dina inställningar så att du inte behöver upprepa dina val och dels att samla in analysdata för att göra uppläsningsfunktionen bättre. Kakan tas bort efter 30 dagar.

Kakor på webbplatser eller e-tjänster som vi länkar till

På lindesberg.se finns det länkar till webbplatser eller e-tjänster som använder andra kakor än de vi beskriver här. Läs mer om vilka kakor det är på respektive webbplats eller e-tjänst.

Så här undviker du kakor

Vill du inte acceptera kakor kan du ställa in din webbläsare så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Lagen om elektronisk kommunikation

Enligt lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389) ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor och vad ändamålet med dem är. Webbplatsen ska informera om hur du kan undvika kakor och du som besökare ska även ges möjlighet att samtycka till att kakor används.

Mer information om kakor på Post och telestyrelsens webbplats Länk till annan webbplats.

Om det finns några felaktigheter eller om du har några frågor kring de kakor som används på webbplatsen, kan du alltid kontakta kommunen.

Senast uppdaterad