Familjecentralen

Välkommen till vår familjecentral med verksamheterna öppen förskola, barnavårdscentral, barnmorskemottagning och familjestöd.

En kvinna ger ett litet spädbarn mat.

Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar och föräldrar med barn 0-6 år. Verksamheten välkomnar alla barnfamiljer i kommunen och är kostnadsfri. Här finns möjlighet att leka, fika och få hjälp och stöd i föräldraskapet.

Öppna förskolan

På öppna förskolan erbjuder vi en pedagogisk verksamhet som barn och föräldrar deltar i tillsammans. Här finns möjlighet att leka, måla, pyssla, läsa, spela spel och delta i sångstund och andra aktiviteter - eller bara vara. I verksamheten arbetar pedagog, familjestöd, BVC-sköterskor och barnmorskor.

Verksamhet utomhus

Med anledning av försiktighet kring smittspridning av covid-19 kommer Öppna Förskolans verksamhet flyttas utomhus från tisdag 25 augusti och tills vidare med begränsat antal deltagare.

Den som vill kan ta med eget fika och något att sitta på.

Anmälan

Anmäl dig via SMS till telefon 073- 600 82 88 före klockan 8.00 samma morgon med

 • namn
 • hur många i familjen som önskar komma.

Du får en bekräftelse via SMS om du/ni får plats den dagen, detta på grund av att antalet platser är begränsade. Vi ger plats i turordning som anmälningarna kommer in.

Öppna förskolan - öppettider

 • Tisdag: 9-12
  Babycafé - barn 0-10 månader, tema.
 • Onsdag: 9-12
  Öppen förskola - barn 0-6 år, språklek med biblioteket.
 • Torsdag: 9-12
  Öppen förskola - sångstund och lite skapande.

Det är viktigt att alla i familjen är friska när ni kommer och deltar på aktiviteterna. Kontakta familjecentralen/öppna förskolan om du har några frågor.

Mer information och aktuellt veckoschema på familjecentralens facebooksida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Drop-in på öppna förskolan

 • Barnavårdscentralen tisdag, onsdag och torsdag klockan 10.30-11.30.
 • Barnmorskemottagningen tisdag och onsdag klockan 10-12.

Kontakta öppna förskolan i Lindesberg

Marie Wellander, pedagog
marie.wellander@lindesberg.se
0581-811 57, 073-600 82 88

Familjestöd

Hit kan du komma för samtal om små eller stora bekymmer i familjelivet. Vi erbjuder även gruppverksamhet vid behov för blivande föräldrar och föräldrar med små barn. På familjecentralen arbetar två familjebehandlare.

Kontakta familjestöd

0581-816-64

Maria Olme Nilsson
Dick Johansson

Barnavårdscentralen - BVC

Barnavårdscentralen, BVC, erbjuder hälsoundersökningar och vaccinationer för barn upp till skolåldern. Som förälder kan du få råd om barnets hälsa, sjukdomar, samspel och beteenden. Här får du också råd och stöd i din roll som förälder. Det går bra att fråga om det mesta, från oro kring barnets hälsa till hur du kan förhålla dig till olika vardagsproblem.

Mer information om BVC på Region Örebro läns webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta sjuksköterska på BVC

Barnavårdscentralen har rådgivning samt bokning/avbokning måndag-fredag.

0581-855 57

Annelie Eriksson
Jessica Andersson
Noomie Mårtensson
Margareta Lööf

Barnmorskemottagningen - BMM

Till barnmorskemottagningen, BMM, är ni välkomna under graviditeten. Vi erbjuder regelbundna besök och kontroller. Kontakta barnmorskemottagningen så fort du vet om att du är gravid så får du/ni en tid för ett första besök. Ni har också möjlighet att delta i föräldragrupp. Ni är även välkomna till oss för att få råd om preventivmedel.

Kontakta barnmorska på BMM

Barnmorskemottagningen har rådgivning samt bokning/avbokning måndag-fredag.

0581-853 29

Anna Bergh
Emma Johansson
Anna Öhrn Gustafsson
Maria Ekestubbe

Senast uppdaterad 2020-08-19