Kulturevenemanget Vinterspår

Kommunens största kulturevenemang bjuder på nya möten mellan olika konst och hantverksuttryck.

Vinterspår

Vinterspår 2021

Vi planerar för att vi fortfarande kommer befinna oss i en pandemi under vintern. Med hänsyn till detta och för att ta ansvar för besökare och utställares hälsa har vi bestämt att vi inte kan genomföra Vinterspår som vi brukar.

Betyder det att vi ställer in? Nej, men vi gör det annorlunda. Det blir inte 32 platser eller 140 utställare utan istället hoppas vi kunna genomföra det på ett säkert sätt med färre platser, begränsat antal utställare och under en längre period. Det blir ett pärlband av kulturupplevelser.

Vad är Vinterspår?

Vinterspår är ett kulturevenemang som startades 2008 på initiativ av Lindesbergs konstförening. Sedan dess har Vinterspår utvecklats till kommunens i särsklass största kulturevenemang, med över hundra deltagare och tusentals besökare varje år. Vinterspår är alltid första helgen i februari.

Syftet med Vinterspår är att erbjuda en mötesplats för det oväntade. En plats för reflektion och upplevelser - men också en plats för utbyten och samtal. Det är en experimentyta för nya möten mellan olika konst- och hantverksuttryck och nya arbetssätt.

Senast uppdaterad