Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att minska smitt­spridningen av corona­viruset

Lindesbergs kommun logotyp

Gymnasium - Lindeskolan

I Lindesberg finns ett gymnasium, Lindeskolan.

Många program

Lindeskolan är en skola med många möjligheter och stor valfrihet för dig som elev. Här erbjuds du hjälp av kunniga och engagerade lärare som hjälper dig att utvecklas och växa som människa.

Lindeskolan är Lindesbergs kommun enda gymnasieskola. Skolan erbjuder elever ett varierat och brett utbud av både högskoleförberedande och yrkesförberedande program. Totalt finns det 12 nationella program på skolan.

Idrottscollege

Oavsett vilket program du väljer på Lindeskolan så kan du kombinera dina studier med Idrottscollege. Förutsättningen för att gå Idrottscollege är att du är antagen till ett nationellt program hos oss.

Vi är Riksidrottsgymnasium (RIG) i judo och har nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) i handboll, volleyboll för flickor samt rytmisk gymnastik. Vi erbjuder också träningsmöjligheter i andra idrotter t.ex. fotboll, ishockey och innebandy. Idrottsundervisningen sker utomhus och i en av Sveriges finaste idrottshallar: Lindesbergs Arena.

Moderna lokaler och vackra omgivningar

I nybyggda Kulturum finns moderna och fräscha lokaler för bild, musik, dans, teater och media. Lindeskolan har en helt nyrenoverad aula. Lindeskolan har ett unikt läge, med närhet både till centrum och vacker natur, samt utsikt över Lindesjön.

Relaterad information

Senast uppdaterad 2018-09-21