Vattenkiosk

Vatten för både små och stora behov

Så här fungerar vattenkiosken

En vattenkiosk är precis vad det låter som - ett ställe där du kan köpa vatten. Vattenkiosken finns till för brandkår, spol- och tankbilar och andra som behöver en större mängd vatten snabbt. Detta vatten kallas tekniskt vatten för det är inte dricksvatten och man köper det via det stora uttaget. Men du som privatperson kan också ha nytta av vattenkiosken genom att hämta dricksvatten i en mindre tappkran, vid exempelvis avbrott i vattenleveransen. Dricksvattnet är gratis. Glöm inte att ta med egen flaska eller dunk.

I och med att vattenkioskerna tas i bruk så upphör möjligheten att ta vatten från brand- och spolposterna på det allmänna ledningsnätet i vår kommun. Brandposterna är plomberade och plomberingen får inte brytas. Brytning av plombering på brandposter kommer att polisanmälas.

För dig som utövar verksamhet - företag eller myndighet

Som företagare kan du beställa en nyckel till vattenkiosken genom att fylla i en ansökan. Du lämnar anmälan till Samhällsbyggnadsförbundet Bergslagens Servicecenter och där hämtar du sen din/dina beställda nycklar.

Efter att ni har registrerat er och fått en nyckel kan ni enkelt kontrollera hur mycket vatten ni har tankat via webben på www.vattenkiosk.se.

Fakturering av hämtat vatten sker var tredje månad och vid utebliven betalning spärras nyckeln. Kostnaden är fördelad på en fast årlig avgift per nyckel samt förbrukning per tankad kubik.

Därför skapades vattenkiosken

Syftet med vattenkiosken är att skydda dricksvattnet i det kommunala ledningsnätet från smitta och andra typer av sabotage, men även för att kunna mäta allt vatten som tas ur ledningsnätet.

Livsmedelsverkets föreskrift "Åtgärder mot sabotage och annan skadegörelse riktad mot dricksvattenanläggningar" finns på Livsmedelsverkets hemsida.

Här finns vattenkiosken

Curlinggatan 1 711 34 Lindesberg 59.605912, 15.192244

Vattenkiosken i Lindesberg i korsningen Stafettgatan och Curlinggatan

Kontakt Samhällsbyggnad Bergslagen

Telefontider och telefonnummer

Akuta ärenden

servicecenter@sbbergslagen.se

Text

Senast uppdaterad