Missbruk och beroende

Vuxenenheten och alkohol och narkotikagruppens öppenvård är en utredningsresurs och behandlingsresurs för dig som är över 18 år. Vi arbetar aktivt för att du ska få den hjälp och vård du behöver för att komma ifrån ditt missbruk.

Hos oss på vuxenenheten kan du som har beroendeproblematik få hjälp av våra vuxenhandläggare och öppenvårdsassistenter. Vi arbetar aktivt för att du ska få den hjälp och vård du behöver för att komma ifrån ditt missbruk. Vi vill med vårt arbete skapa möjligheter för dig att:

  • Leva ett drogfritt liv.
  • Få en förbättrad livskvalité.
  • Aktivera dina egna och externa resurser.

Ansök om stöd hos socialtjänsten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allmänmottagning beroendecentrum på regionens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På vilket sätt arbetar vi?

Utifrån en utredning upprättar vi individuella behandlingsplaner som ligger till grund för den fortsatta kontakten. Arbetet sker i form av individuella samtal och möten i vardagssituationer. Vid behov samverkar vi även med andra vårdgivare och myndigheter. Sådana aktörer kan vara psykiatrin, beroendecentrum, primärvården, frivårdsmyndigheten och arbetsförmedlingen.

Kontakten med alkohol- och narkotikagruppen är kostnadsfri. Du som har frågor eller funderingar om vår verksamhet kan ringa eller besöka oss. Du når oss via växeln på telefon 0581-810 00.

Alla i Alkohol- och narkotikagruppen arbetar under sekretess.

Anhörig

Även du som anhörig kan vända dig till oss om du har behov av stöd.

Avgifter

Kontakten är avgiftsfri

Senast uppdaterad