Anmälan och uppsägning

Här hittar du information om hur du registrera konto, bokar eller avslutar kurs.

Vår subventionerade verksamhet vänder sig till dig som är barn eller ungdom och skriven i Lindesbergs kommun. Vi kan även erbjuda dig som är vuxen eller inte är skriven i kommunen plats på våra kurser i mån av plats och då till en lite högre avgift.

Registrera konto

I vår kurskatalog hittar du de lediga kurser vi har att erbjuda och som du kan boka. För att boka en kurs behöver du som vårdnadshavare eller räkningsmottagare först registrera ett konto för dig själv och ditt barn.

Registrera konto Länk till annan webbplats.

Är du inte barnets vårdnadshavare eller om ditt barn är myndigt kontaktar du vår administration efter att du skapat kontot. Så hjälper vi dig vidare för att kunna boka en kurs.

Om det t ex är den andre vårdnadshavaren som bokat barnets kulturskolekurs och du också vill kunna följa och få tillgång till information och material i kursen behöver du registrera ett förälder/målsman-konto. När kontot är skapat väljer du Lägg till barn på Min sida.

Vid bokning av kurs enligt vuxenavgift skapar du ett konto med dig själv som både vårdnadshavare och barn/elev. Sedan hjälper vi dig vidare med att boka kursen.

Saknas däremot fullständigt personnummer behöver du kontakta expeditionen för att få hjälp av med att skapa ett konto.

Boka kurs

Vi använder elev- och anmälningssystemet StudyAlong för bokning av våra kurser, uthyrning av instrument, kommunikation med läraren mm.

De kurser vi har att erbjuda hittar du i vår kurskatalog.

Om det inte finns lediga platser på den aktivitet du vill boka kan man göra en intresseanmälan. Den avser bara den innevarande terminen. Nästkommande termin behöver en ny intresseanmälan registreras om ledig kurs inte finns att boka.

Vid varje terminsslut skickar vi ut ett erbjudande om att fortsätta en bokad kurs nästkommande termin. Erbjudandet behöver man bekräfta i systemet för att kursen ska fortsätta.

Kurskatalogen i StudyAlong och registreringssidan för att skapa ett konto nås via länkarna nedan. StudyAlong finns som gratis app att ladda ner. Via ditt konto kan du meddela eventuell frånvaro och få tillgång till studiematerial och information i kursen som läraren kommunicerar med eleven.

Kurskatalog och Logga in på StudyAlong Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avsluta kurs

Det är bra om läraren i första hand kontaktas då elev vill sluta en kurs. Det kanske går att hitta en lösning på det som gör att man vill sluta t ex att byta dag eller tid för lektionen eller byta till en annan av våra kurser.

En kulturskolekurs avslutar du som vårdnadshavare via ditt konto. En påbörjad termin debiteras full terminsavgift. Hyr ni ett instrument behöver det återlämnas så snart som möjligt i samband med uppsägningen.

Kontakt

0581-811 96

kulturskolan@lindesberg.se

Senast uppdaterad