Lärare

"Jag upplever att vi lärare har goda arbetsvillkor vid Lindesbergs kommun." - Malin Kretschmann

Berätta lite om din utbildningsbakgrund och vad du jobbar med idag.

Jag hade förmånen att, under några år, få prova på läraryrket som outbildad och fastnade omedelbart. Jag började läsa till lärare vi Örebro universitet år 2000. Jag har min fil. kand. i pedagogik och mina ämnen är tyska och svenska.

Jag blev färdig lärare våren 2004 och samma år, i augusti, började jag arbeta på Olaus Petriskolan i Örebro. I mars 2008 flyttade jag med familjen till Lindesberg och hösten 2011 fick jag en tjänst på Stadsskogsskolan, där jag jobbar än idag.

Vad är det bästa med att jobba på Stadsskogsskolan?

Stadsskogsskolan är en väldigt bra skola. Vi har duktiga rektorer, engagerad och proffsig personal och förstås massor av härliga elever. Jag tycker att vi har en positiv och god stämning på skolan.

På morgonen möts jag oftast av glada miner från både elever och kollegor och det gör att det känns roligt att komma till jobbet.

Vad tycker du utmärker Lindesbergs kommun som arbetsgivare? Vad tycker du är mest positivt?

Jag upplever att vi lärare har goda arbetsvillkor vid Lindesbergs kommun. Det mest positiva är att jag som lärare har frihet att utforma mitt innehåll i undervisningen och jag har även frihet att styra vilket tillvägagångssätt jag vill använda.

Vad skulle du vilja säga till ungdomar som funderar på att utbilda sig till lärare?

Läraryrket är enormt roligt och utvecklande på många sätt. Det är även ett framtidsjobb eftersom det råder stor brist på lärare. Om du dessutom gillar att umgås med människor och vill ha roligt på jobbet så är läraryrket något för dig.

Senast uppdaterad