Näringslivsutvecklare

"Det handlar i korthet om att verka för att företag kan startas, utvecklas och etableras i Lindesbergs kommun."

Näringslivsutvecklare Daniel Fagerlund utanför turistbyrån i Lindesberg.

Näringslivsutvecklare Daniel Fagerlund

Berätta lite om din roll som näringslivsutvecklare. Vad jobbar du med?

Som näringslivsutvecklare är jag en brygga mellan Lindesbergs företag och det offentliga. Jag arbetar med långsiktiga strategier såväl som med att lösa problem i vardagen. Det handlar i korthet om att verka för att företag kan startas, utvecklas och etableras i Lindesbergs kommun. För min egen del jobbar jag också mycket mot landsbygden, så här blandas företagsperspektivet med samhälls- och byutvecklingen.

Du flyttade till Lindesberg för att jobba, berätta hur det kom sig och vad fick dig att flytta hit?

Jag bodde i Skåne tillsammans med min sambo, som är från Dalarna, och hon ville närmare hemåt så vi började leta efter en plats som skulle passa oss båda. När Lindesbergs kommun annonserade ut att de sökte en näringslivsutvecklare hade vi redan haft ögonen på Örebroregionen ett tag.

Lindesberg fyllde alla parametrar som vi hade tänkt oss - en mindre ort med den service vi behövde, närheten till en större stad som var enkel att pendla till och ett läge som var fantastiskt vackert beläget i det natursköna Bergslagen.

Vilka fördelar ser du med att bo i Lindesberg gentemot en större stad?

Det är helt klart den mysiga och lugna småstadskänslan tillsammans med vetskapen om att du på cirka 30 minuter, via tåg, kan befinna dig i en storstad. Det är en perfekt blandning av de båda. Du bor naturnära i lugn miljö, samtidigt som du inte behöver göra avkall på det mest väsentliga.

Dessutom har kommunen i sig mycket att erbjuda i form av aktiviteter, arrangemang och olika smultronställen att lära känna och utforska. När det gäller vårt framtida boende så är det ju skillnader i tomt- och huspriser och du har en stor variation av orter att bosätta dig på inom kommunen, allt från vacker landsbygd till den gemytliga staden.

Varför tycker du att Lindesbergs kommun är en attraktiv arbetsgivare?

Som i de flesta lite mindre kommuner finns en fantastisk möjlighet att forma sin egen roll. Du får träffa på en större bredd av yrkesroller inom den egna organisationen och får lättare en helhetsbild. Det känns närmare till både kollegor, företag och invånare. Och när det är nära så ser du också utmaningar och möjligheter på ett bättre sätt, det sporrar mig.

Senast uppdaterad