Utvecklingsstrateg

"Jag trivs otroligt bra i kommunen och tycker att Lindesbergs kommun är en väldigt bra arbetsgivare där det finns möjlighet att lära och utvecklas."

Utvecklingsstrateg Helena Randefelt på sitt kontor.

Utvecklingsstrateg Helena Randefelt

Berätta lite om din resa inom Lindesbergs kommun, visst började du som praktikant?

Det stämmer bra. Jag läste programmet offentlig förvaltning och ledning på Örebro universitet. Hösten 2014 hade vi en termins praktik för samhällsvetare och den spenderade jag på kanslienheten här vid Lindesbergs kommun. I samband med att praktikterminen avslutades fick jag ett års föräldravikariat som kommunsekreterare och sen blev jag kvar som det.

Under våren 2018 började jag känna mig redo för nya utmaningar och sökte en tjänst som utvecklingsstrateg på Tillväxtförvaltningen som jag tyckte lät superspännande. Turligt nog blev jag erbjuden den tjänsten och tillträdde den 1 oktober 208.

Hur har Lindesbergs kommun satsat på att just du ska utvecklas?

Jag upplever att personer i min omgivning har sett potential i mig. De har hjälpt mig att växa och peppat mig i den utveckling jag vill göra karriärmässigt.

Vilka möjligheter finns det att utvecklas och göra karriär inom kommunen?

För dem som vill och ser möjligheter har kommunen ett brett urval av olika tjänster i flera olika verksamheter. Jag upplever att kommunen som arbetsgivare är mån om att behålla kompetent personal och ge dem som vill möjlighet att växa i nya uppdrag när man visar en vilja till att göra det.

Vad har gjort att du har stannat kvar inom kommunen?

Jag trivs otroligt bra i kommunen och tycker att Lindesbergs kommun är en väldigt bra arbetsgivare där det finns möjlighet att lära och utvecklas. Eftersom det är en mindre kommun finns möjligheten att lära sig lite grann om det mesta.

Jag har fått chansen att testa på lite av varje, eftersom det inte går att ha enskilda tjänster för allt som behöver göras i kommunen. Det tycker jag är fantastiskt! Sedan lär man snabbt känna andra människor inom och utanför organisationen, på kontaktnätet blir stort och chanserna att få se delar av flera olika verksamheter är stora.

Senast uppdaterad