Budget- och skuldrådgivning

Av kommunens budget- och skuldrådgivare får du råd, stöd och idéer för att få ordning på din ekonomi. Det är du själv som bestämmer om och hur du vill gå vidare. Det kostar inget att få träffa en budget - och skuldrådgivare och de har tystnadsplikt.

Rådgivaren kan bland annat hjälpa dig med att göra en budget, få en översikt över dina skulder och vara behjälplig inför och under en skuldsanering.

Budgetrådgivning

Budgetrådgivning är till för att skapa ett utrymme, överblick och förståelse för din ekonomi. Grunden för att hitta lösningar är att göra en budget och ta reda på inkomster och utgifter.

På konsumentverkets webbplats kan du själv prova och få fler råd om din ekonomi. På webbplatsen Hallå konsument kan du också göra din egen budget via länken Budgetkalkyl.

Hallå konsument, budgetkalkylen Länk till annan webbplats.

Skuldrådgivning

Skuldrådgivning är till för att hitta lösningar på din skuldproblematik. Det innebär att hela ekonomin granskas. Rådgivningen inriktas på att du själv ska klara av din ekonomi.

När skuldbördan blir för stor och det inte räcker med budgetrådgivning, uppgörelser med fordringsägarna eller andra åtgärder, kan en ansökan om skuldsanering hos Kronofogden bli en alternativ lösning.

Mer information om skuldrådgivning och skuldsanering finns på Konsumentverkets och Kronofogdens webbplats.

Konsumentverket Länk till annan webbplats.

Kronofogden Länk till annan webbplats.

Budget- och skuldrådgivare

Ann Heinemann

0581-810 00

ann.heinemann@lindesberg.se

Senast uppdaterad